25 de reguli și strategii pentru a devenii un investitor mai bun !

Ce-l mai important atribuit al unui investitor de succes este disciplina în respectarea unei strategii bine alese și reguli de investiții. Cu alte cuvinte nu trebuie să aveți nu știu ce experiență, cunoștințe înalte sau IQ ridicat etc.

Puteți fi un investitor de succes fiind disciplinat în respectarea unei strategii și reguli de investiții care vă ghidează prin piețele bull și bear,perioadele de lăcomie și perioade de frică, perioadele de risc ridicat și perioadele de mare oportunitate.

Următoarele strategii și reguli de investiții sunt idei dovedite pentru a vă face un investitor cu o valoare mai bună și pentru a îmbunătății performanțele investițiilor.

Strategii și Reguli de investiții

 1. Răbdarea este o virtute, dezvoltă și cultivă această răbdare pentru gestionarea investițiilor. Răbdarea este un principiu în care,dacă se aplică investițiilor vă va reduce foarte mult greșelile de investiții și vă va îmbunătății rentabilitatea investiției.
 2. Investește numai atunci când șansele sunt numai în favoarea ta! (Răbdare)
 3. Implementați strategii de control al riscului cu reguli de diversificare și nu vă abateți de la parametrii voștri.
 4. Înțelegeți tipurile de risc de investiții și incercați să la evitați și să le atenuați cât de mult puteți.
 5. Concentrează-te să nu pierzi bani. Este mai important să nu pierzi bani decât să câștigi bani. Dacă ești preocupat să câștigi bani cât mai repede și să faci speculă , ești apt să iei foarte multe decizii proaste.
 6. Ști ce fel de investitor ești și strategiile pe acțiuni care se potrivesc cel mai bine credințelor și personalitățiilor tale.
 7. Nu investii niciodată banii de care ai nevoie , deoarece de obicei vei avea nevoie de aceaștia și o să iei decizia proastă de a vinde acțiunea la un preț scăzut.
 8. Există diferentă între economisire,invesiții și jocuri de noroc. Cunoaște diferența și tratează-le pe fiecare în consecință.
 9. Nu asculta sfaturi și prognosticuri de la nu știu ce analiști financiari,fă-ți singur temele și concentrează-te pe termen lung.
 10. Investiți doar în ceea ce înțelegeți,o cercetare bună duce la decizii de investiții bune,dacă nu ințelegeți cum și de ce face o companie bani nu investiți.
 11. Minimizați corelațiile activelor prin împărțirea activelor în diferite categorii de active. Aceasta se numește alocare de active.
 12. Nu intra niciodata în panică dar cumpără atunci când alți se tem,atunci vei obține ce-l mai bun preț. Când alți intră în panică folosește una dintre rezervele de numerar pentru a cumpăra acțiuni la prețuri avantajoase.
 13. Nu faceți timing market, nu o să ști exact când trebuie să deschizi sau să inchizi o poziție, concentrează-te pe timpul pe piață și nu fă speculă !
 14. Cumpără pe corecții, chiar si pe piețele bull sunt corecți care ar trebuii privite ca niște oportunități de a cumpăra ceva ce ți-ai dorit la un preț mai bun.
 15. Banii se transferă de la cei ce tranzacționează activ la cei ce tranzacționează cu rabdare!
 16. Evitați diversificarea prea mare,să nu deții prea multe poziții mici sau atât de multe încât de devii un fond de index,acest lucru asigură o performanță medie,in jurul 25-30 stocks ar fi super ok.
 17. Este nevoie de 20 de ani pentru a construi o reputație și cinci minute pentru a se ruina.
 18. Concentrează-te pe termen lung și scoate accentul pe termen scurt. Unde vor fi investițiile tale peste 5-10-20 de ani?
 19. Nu mai sta cu bani cash mulți să aștepți nu stiu ce corecție că să prinzi acel moment ” bun “, nu există un moment perfect pentru a investii , pune banii să muncească pentru tine și pe termen lung vei fi surpins .
 20. Când căutăm o companie ce oferă dividend, Yield-ul trebuie să fie secundar pentru Dividend Coverage Ratios și Dividend Payout Ratios,Aceste rapoarte oferă informații despre siguranța și creșterea potențială a dividendului unei companii.
 21. Investiți în companii cu un management excelent. Managementul controlează fluxul de numerar sau unde este alocat capitalul companiei.
 22. Înțelegeți valoarea întreprinderii, deoarece reprezintă valoarea totală a acțiunilor de capital ale unei companii. În esență, aceasta este ceea ce ați plăti dacă ați cumpăra întreaga companie. Doar pentru că cumpărați o acțiune fracționată, nu înseamnă că v-ați trata diferit banii.
 23. Cumpărați doar acțiuni la prețuri cu o marjă de siguranță . Refuzați să plătiți în exces. (Răbdare)
 24. După ce toate aceste reguli și strategii de avertizare, realizează că NICIODATĂ nu există un moment perfect pentru a investi. Incertitudinea este o parte a investiției și de aceea este important să investești cu șansele în favoarea ta.
 25. Muncește din greu, fă-ți temele singur și concentrează-te doar pe termen lung. Investește disciplinat , lunar și constant.

Aceste strategii și reguli de investiții vă vor face un investitor cu o valoare mai bună. Vă veți reduce numărul de greșeli și veți evita multe dintre capcanele care distrug portofoliile de investiții.

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *