Actualizare portofoliu luna mai 2021

Iată că am ajuns la trei luni de invesiții,a trecut și luna mai care a fost puțin cam agitată.

A fost luna în care AT&T a anunțat planurile de a combina afacerea WarnerMedia (aproximativ 20% din fluxul de numerar) cu rivalul Discovery pentru a forma o nouă companie cotată la bursă.

AT&T își va menține dividendul actual până la încheierea tranzacției, care este de așteptat la mijlocul anului 2022.

Apoi, conducerea va reduce dividendul pentru a contabiliza distribuția WarnerMedia către acționarii AT&T, care vor deține 71% din noua companie media.

După separare, conducerea se așteaptă ca AT&T să aibă un raport anual de plată a dividendelor de 40% la 43% din fluxul de numerar gratuit anticipat de cel puțin 20 miliarde dolari.

Eu dețin 10 acțiuni și am decis să le păstrez deoarece mai este destul timp până la anul și vom vedea atunci cum decurg lucrurile.

În luna mai am investit o sumă puțin mai mică față de luna Aprilie, am investit în patru companii suma de 560 $, iar acestea sunt:

#1 Clorox (CLX) – Produce și comercializează produse profesionale și de consum la nivel mondial. CLX a plătit încontinu dividende din 1968 iar acestea au fost crescute timp de 43 de ani consecutivi. CLX este o poziție nouă în portofoliu, companie este foarte solidă și cu siguranță o voi mai achiziționa pe viitor .

#2 Kimberly-Clark (KMB) – Kimberly-Clark produce și comercializează produse de îngrijire personală și țesuturi pentru consumatori la nivel mondial. KMB a plătit încontinu dividende din 1972 iar acestea au fost crescute timp de 49 de ani consecutivi. Aveam deja o acțiune KMB în portofoliu și am mai adăugat una deoarece a scăzut și văd că tot mai scade, se află la un preț foarte bun și o voi mai cumpăra.

#3 UGI – UGI distribuie, stochează, transportă și comercializează produse energetice și servicii conexe în Statele Unite și la nivel internațional. UGI a plațit încotinu dividende din 1988 iar acestea au fost crescute timp de 33 de ani consecutivi. Am adăugat 3 poziții noi în portofoliu.

#4 Verizon (VZ) – Verizon Communications Inc. este unul dintre principalii furnizori mondiali de comunicații, informații și produse și servicii de divertisment către consumatori, companii și entități guvernamentale. VZ a plătit încontinu dividende din 1984 iar acestea au fost crescute timp de 13 ani consecutivi. Aveam deja o acțiune în portofoliu și am mai adăugat două .

Pe partea de dividende în luna mai, am încasat de la patru companii suma de 11,24 $ net. Puteți verifica dividendele în Portofoliul Public la secțiunea Dividend Calendar.

Trendul dividendelor lunare este unul crescător, nu poate decât să ma bucure!

Creșteri dividende în luna mai:

În luna mai am avut decât o creștere la compania UGI,dar eu am achiziționat-o puțin mai târziu după ce a anunțat creșterea . UGI a anunțat o creștere de 4,3 % a dividendului, de la 0,33 $ la 0,345 $ pe acțiune.

Valoarea portofoliului a crescut cu 827,40 $ față de luna Aprilie și gravitează în jurul valorii de 4,398,17 $ !

Pe final vreau să va spun că voi investi ca și până acum, nu dau doi bani pe tot zgomotul inutil din ultima perioadă, se tot vorbește despre inflație.

Vine criza,inflația,sfârșitul lumii? Perfect, voi investi în continuare disciplinat,constant și cu răbdare, asta este cheia succesului pentru orice investitor obișinuit !

Avertisment*

Acest site prezintă exclusiv o părere personală despre investiții. Nu cumpărați acțiuni bazându-vă pe ce citiți aici! Asigurați-vă că înțelegeți foarte clar riscurile implicate și vă faceți singuri temele!

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *