AbbVie (ABBV) – Dividend Stock Analysis

AbbVie Dividend

Sector: Healthcare

Industry: Drug Manufacturers – General

AbbVie a plătit încontinu dividende din 1924 iar acestea au fost crescute timp de 48 de ani consecutivi, calificând compania drept Dividend Aristrocat .

Din punct de vedere tehnic, AbbVie a existat abia din 2013 când a fost lansat de Abbott Labs. AbbVie a primit permisiunea de a utiliza înregistrarea dividendelor Abbot Labs și este inclusă în lista de Dividend Aristrocrat.

Dividend anual: 5,20 $

AbbVie (ABBV) Intrinsic Value – Margin of Safety Analysis            

(updated May 2021)

Normalized Diluted Earnings Per Share (TTM):  $2.69
Cash Flow From Operations (CFO) Per Share (TTM): $10.68
Free Cash Flow Per Share (TTM): $10.19

Estimated Intrinsic Value: $143

Buy Price Based on Required Margin of Safety =  $101
(Required Margin of Safety Based On Risk Stability Grade:
A = 10%, B = 20%, C = 30%, D = 40%, F = 50%)

[Risk / Stability] – Grad de risc / stabilitate : C

A. Gradul A indică faptul că este o companie cu un bilanț (balance sheet) puternic, o calitate a veniturilor ridicată și un mediu de afaceri pozitiv. Aceste stock-uri necesită cea mai mică marjă de siguranță .

B. Gradul B indică o companie cu un bilanț (balance sheet) bun, o bună calitate a câștigului si un mediu de afaceri stabil. Marja de siguranță trebuie să fie mai mare decât stock-urile cu un grad A dar mai puțină decât stock-ul mediu.

C. Gradul C indică o companie cu un bilanț suficient, cel puțin o calitate a veniturilor medie și un mediu de afaceri rezonabil stabil. Marja de siguranță necesară este mai mare decât stock-urile A & B, dar mai mică decât stock-urile D&F.

D. Gradul D indică o companie în stare bună, dar are probleme care i-ar putea afecta stabilitatea și riscurile pe termen lung. Stock-urile cotate D ar trebui să necesite o marjă mare de siguranță atunci când sunt achiziționate.

F. Gradul F indică o companie cu probleme semnificative care îi afectează în prezent stabilitatea și riscurile pe termen lung. Solicitați o marjă de siguranță extrem de mare pentru acțiunile cu rating F atunci când sunt cumpărate.

[Dividend Safety]Gradul de siguranță a dividendelor: C

A. Gradul A indică o probalitate extrem de scăzută de reducere a dividendelor. Această evaluare este rezervată companiilor cu bilanțuri puternice și / sau antecedente excelente de dividende.

B. Gradul B indică o probabilitate foarte mică pentru o reducere a dividendului.

C. Gradul C indică o probabilitate redusă de reducere a dividendelor și / sau un risc mediu de siguranță.

D. Gradul D indică existența unor probleme care ar trebui luate în considerare cu privire la plățile viitoare de dividende.

F. Gradul F indică riscuri grave pentru siguranța dividendelor. Investitorii ar trebui să completeze due diligence-ul complet înainte de a investi.

[Earnings Quality Grade] – Gradul de calitate a veniturilor: D

A. Gradul A indică faptul că , calitatea veniturilor este ridicată sau mult peste medie.

B. Gradul B indică faptul că, calitatea veniturilor este bună și / sau peste medie.

C. Gradul C indică faptul că, calitatea veniturilor este acceptabilă sau medie.

D. Gradul D indică faptul că, calitatea veniturilor este slaba și necesită o due diligence atentă.

F. Gradul F indică faptul că, calitatea veniturilor este slaba sau mult sub medie și necesită o serioasă completare a due diligence

Raport venituri: 3.3.2021

Despre companie:

Pe 8 mai 2020 AbbVie a finalizat achiziția Allergan. Achiziția extinde acoperirea companiei în domeniul esteticii, oftalmologiei, sănătății femeilor, a sistemului gastrointestinal și a sistemului nervos central. Printre produsele oferite de companie se numără Botox, Celexa, Fetzima, Refresh, Ozurdex și Zenpep, printre altele.


AbbVie Inc. este o companie biofarmaceutică bazată pe cercetare, angajată în descoperirea, dezvoltarea, fabricarea și vânzarea unei game de produse farmaceutice. AbbVie l-a adus pe Allergan (AGN) pentru 63 miliarde dolari în numerar și acțiuni. Achiziția își va spori considerabil conductele și își va diversifica portofoliul de medicamente dominat de un singur medicament (Humira).


Compania se concentrează pe tratarea afecțiunilor precum bolile autoimune cronice în reumatologie, gastroenterologie și dermatologie; oncologie, inclusiv cancer de sânge, virologie, inclusiv virusul hepatitei C (VHC) și virusul imunodeficienței umane (HIV); tulburări neurologice, cum ar fi boala Parkinson și scleroza multiplă; boli metabolice, inclusiv boli tiroidiene și complicații asociate cu fibroză chistică și alte afecțiuni grave de sănătate.


Principalul medicament AbbVie, Humira (artrită, psoriazis în placă, spondilită anchilozantă, boala Crohn și colită ulcerativă), a reprezentat peste jumătate din profiturile și vânzările actuale ale companiei înainte de achiziția Allergan.

This analysis is an original of DividendValueBuilder, and is authorized to be posted here.

Avertisment*

Acest site prezintă exclusiv o părere personală despre investiții. Nu cumpărați acțiuni bazându-vă pe ce citiți aici! Asigurați-vă că înțelegeți foarte clar riscurile implicate și vă faceți singuri temele!

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *