AT&T (T) – Dividend Stock Analysis

AT&T Dividend

AT&T a plătit încontinu dividende din 1881 iar acestea au fost crescute timp de 36 de ani consecutivi, calificând compania drept Dividend Aristrocat și Dividend Champion.

Dividend anual: $2.08

Notă: AT&T a anunțat pe data de 17.5.2021 că va fuziona WarnerMedia cu Discovery și va înființa o nouă companie. De asemenea, au indicat că intenționează să reducă dividendul. Acest lucru ar reduce randamentul dividendului în mod substanțial și ar costa companiei statutul de Dividend Aristocrat și Champion .

AT&T (T) Intrinsic Value – Margin of Safety Analysis

(updated May 18, 2021) post merger / spin off announcemt

Earnings Per Share Normalized Diluted (TTM): $-0.75
Cash Flow From Operations (CFO) Per Share (TTM): $6.16
Free Cash Flow Per Share (TTM): $4.10

Estimated Intrinsic Value: $38

Buy Price Based on Required Margin of Safety = $27
(Required Margin of Safety Based On Risk Stability Grade:
A = 10%, B = 20%, C = 30%, D = 40%, F = 50%)

[Risk / Stability] – Grad de risc / stabilitate : D

A. Gradul A indică faptul că este o companie cu un bilanț (balance sheet) puternic, o calitate a veniturilor ridicată și un mediu de afaceri pozitiv. Aceste stock-uri necesită cea mai mică marjă de siguranță .

B. Gradul B indică o companie cu un bilanț (balance sheet) bun, o bună calitate a câștigului si un mediu de afaceri stabil. Marja de siguranță trebuie să fie mai mare decât stock-urile cu un grad A dar mai puțină decât stock-ul mediu.

C. Gradul C indică o companie cu un bilanț suficient, cel puțin o calitate a veniturilor medie și un mediu de afaceri rezonabil stabil. Marja de siguranță necesară este mai mare decât stock-urile A & B, dar mai mică decât stock-urile D & F.

D. Gradul D indică o companie în stare bună, dar are probleme care i-ar putea afecta stabilitatea și riscurile pe termen lung. Stock-urile cotate D ar trebui să necesite o marjă mare de siguranță atunci când sunt achiziționate.

F. Gradul F indică o companie cu probleme semnificative care îi afectează în prezent stabilitatea și riscurile pe termen lung. Solicitați o marjă de siguranță extrem de mare pentru acțiunile cu rating F atunci când sunt cumpărate.

[Dividend Safety]Gradul de siguranță a dividendelor: D

A. Gradul A indică o probalitate extrem de scăzută de reducere a dividendelor. Această evaluare este rezervată companiilor cu bilanțuri puternice și / sau antecedente excelente de dividende.

B. Gradul B indică o probabilitate foarte mică pentru o reducere a dividendului.

C. Gradul C indică o probabilitate redusă de reducere a dividendelor și / sau un risc mediu de siguranță.

D. Gradul D indică existența unor probleme care ar trebui luate în considerare cu privire la plățile viitoare de dividende.

F. Gradul F indică riscuri grave pentru siguranța dividendelor. Investitorii ar trebui să completeze due diligence-ul complet înainte de a investi.

[Earnings Quality Grade] – Gradul de calitate a veniturilor: C

A. Gradul A indică faptul că , calitatea veniturilor este ridicată sau mult peste medie.

B. Gradul B indică faptul că, calitatea veniturilor este bună și / sau peste medie.

C. Gradul C indică faptul că, calitatea veniturilor este acceptabilă sau medie.

D. Gradul D indică faptul că, calitatea veniturilor este slaba și necesită o due diligence atentă.

F. Gradul F indică faptul că, calitatea veniturilor este slaba sau mult sub medie și necesită o serioasă completare a due diligence

Raport venituri: 31.3.2021

Despre companie:

AT&T (T) este un lider global diversificat în telecomunicații, mass-media,divertisment și tehnologie. Comunicațiile fără fir rămân cea mai mare activitate a AT&T, reprezentând 40% din venituri.

AT&T Communications servește peste 100 de milioane de clienți din SUA cu experiențe de divertisment și comunicații prin servicii TV, mobile și de bandă largă. Segmentele pentru consumatori și divertisment includ linii fixe și DirectTV (în prezent de vânzare) de televiziune prin satelit, care deservesc 20 de milioane de clienți cu televiziune și 14 milioane de clienți cu acces la internet.

HBO, Turner și Warner Bros ale WarnerMedia sunt lideri mondiali în crearea de conținut premium, operează cel mai mare studio de televiziune și film din lume și dețin o bibliotecă de divertisment de nivel mondial (20% din venituri).

Fuziunea cu TimeWarner (TWX) a finalizat o fuziune verticală, combinând un furnizor de conținut cu un alt furnizor de conținut. AT&T este o companie complet diferită decât ar indica istoria sa. Suma incredibilă de cheltuieli de capital necesare pentru această industrie ține concurenții departe, dar datoria este ridicată. Deci este o sabie cu două tăișuri.

Avantaje

AT&T are active esențiale care oferă o amploare și o acoperire inegalabile. Fluxul de numerar puternic oferă companiei capacitatea de a reinvesti și de a-și fideliza clienții pe termen lung.

Dezavantaje

O mulțime de datorii. Această companie are mai multe datorii decât capitaluri proprii. Acest lucru poate fi un mare beneficiu dacă condițiile sunt favorabile sau o problemă uriasă dacă condițiile ar trebuii să se deterioreze. Fuziunea Time-Warner a crescut datoria AT&T până în momentul în care bilanțul companiei trebuie urmărit intens.

Oportunutăți

AT&T a investit miliarde în achiziții și spectru. Aceste investiții pot oferi beneficii mari, inclusiv venituri și profituri crescute, o cotă de piață mai mare, capacitate sporită de a grupa servicii și sinergii substanțiale care permit reducerea costurilor.

Amenințări

Compania a plătit un preț ridicat pentru TimeWarner. Așteptările fluxului de numerar ale AT&T vor trebui îndeplinite sau depășite pentru ca fuziunea să fie de valoare pentru acționari. Costul ridicat al concurenței în noile tehnologii (adică spectrul wireless 5G) pune presiune pe companie pentru a-și cheltui fluxul de numerar cu înțelepciune

This analysis is an original of DividendValueBuilder, and is authorized to be posted here.

Avertisment*

Acest site prezintă exclusiv o părere personală despre investiții. Nu cumpărați acțiuni bazându-vă pe ce citiți aici! Asigurați-vă că înțelegeți foarte clar riscurile implicate și vă faceți singuri temele!

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *