Cum alimentez contul InteractiveBrokers ?

Salut, în articolul de astăzi vom discuta cum alimentez contul de la InteractiveBrokers !

Când mi-am deschis contul la IBKR primele trei alimentări le-am facut cu Libra Internet Banking.

Nu a fost o decizie prea bună deoarece comisioanele sunt foarte mari,te taxează banca de la care trimiți bani și banca corespondentă în jur de 20-25-27 $ depinde de suma transferată.

În cazul meu când am trimis prin Libra ca bancă corespondentă era ING și BCR. Libra îmi lua o taxă mică in jur de 6 – 7 $ dar banca corespondentă putea fi aleatorie , se transfera prin ing sau bcr și îți lua și pielea de pe tine între 14 – 19 $ , taxele diferențiază in funcție de suma pe care o transferi .

Pe lângă faptul că , comisioanele sunt enorme am avut și câteva probleme, vă sfătuiesc să stați departe de bănci.

De exemplu, am trimis 1100 $ din Libra iar comisionul total cu tot cu banca corespondentă a fost 19.5 $, totul ok până aici dar suma pe care am transferat-o nu a ajuns întreagă doar 1,075.50, ea sa diminuat pe drum cu – 24.50 $ apoi am facut ticket la Broker în secunda doi.

Răspunsul lor a fost că IBKR nu ia nici un comision la încasare și mi-a spus să verific la banca de unde am facut transfer, zis si facut.. Libra mi-a spus că suma a fost transferată toată către Broker și sar putea să perceapă comison banca care încasează suma , dar IBKR mi-a spus clar că nu are nici un comision la încasări.

Înfine nu am mai stat la discuții și am decis să renunț să mai fac transferuri din banca mea. Iar acum transferurile către IBKR le fac cu Revolut, am planul metal și la fiecare transfer comisionul este de 0 $ .

De când trimit cu Revolut nu am avut nici o problemă, banii de obicei ajung în aceeași zi dar singurul dezavantaj este că trebuie să aștepți aprox 4-5 zile ca banii să fie “disponibili pentru tranzacționare”. Când trimiți din Revolut da, banii ajung în aceeași zi dar ți pune în HOLD 4-5 zile deoarece nu vin de pe numele tău, după perioada de HOLD îi poți folosii.

Cum alimentăm contul IBKR cu Revolut ?

Întrăm în contul de la Broker și apăsam pe Deposit

Apoi selectăm metoda de depozitare, apăsând pe Get Instructions

O să vă apară să introduceți detaiile de la banca care trimiteți bani , la Account Nickname: se va pune automat un nickname , puteți să îl schimbați dacă doriți.

La deposit amount, introduceți suma pe care doriți să o transferați.

După ce ai completat tot, apeși pe Get Wire Instructions

Aici o să vă apară detaiile către banca unde trimiteți bani, tot ce trebuie să mai faceți este doar să intrați în Revolut să adugați destinatarul băncii și să efectuați transferul, aici nu am poze deoarece nu pot face în Revolut screen.

Când adăugați detinatarul băncii, alegeți la Account detalis – Business

  • Country of Recipient`s bank: United States
  • Currency: US Dollar
  • Account number: 667378605
  • Routing Number: 021000021
  • Company name: InteractiveBorkers
  • Email: opțional

O să vă apară să introduceți după și adresa destinatarului.

Cam așa arată detaiile:

Și un lucru important când faceți transfer din Revolut către IBKR, la Reference: Introduceți numărul contului de brokeraj și numele vostru .

Numărul brokerajului îl gășiți la Bank Wire Instructions în partea de jos, exemplu: U5123456 / ANDREI POPA , este important să adăugați ca să știe exact în care cont vor adauga bănuții.

După ce salvați detaliile la InteractiveBrokers și Revolut, procesul va fi mult mai simplu.

La retrageri aveți o retragere gratuită în fiecare lună.

Momentan Revolut se pare că e o metodă bună de a transfera bani gratuit către IBKR, aveți grijă ce sume rulați prin Revolut să nu aveți probleme.

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *