De ce oamenii pierd bani la bursă ?

Dacă nu ești împăcat cu gândul de a deține un lucru timp de 10 ani, atunci nu ar trebui sa îl deții nici măcar 10 minute

Warren Buffet

Devin tot mai populare în România investițiile la bursă, dar mulți care se apucă pierd foarte ușor bani din cauza lipsei de cunoștințe. Mulți vor să se îmbogățească cât mai rapid, nu așa funcționează bursa.

Iată trei motive pentru care oameni vor pierde bani la bursă.

1. Răbdare – Răbdarea este cheia investiției, dacă nu ai răbdare vei pierde foarte ușor bani.

Trebuie să ai o strategie și să o urmezi,nu intra în panică la o scădere și apoi să vinzi, dar cu siguranță o vei face. Trebuie să fi calm, bursa și-a revenit dupa crize economice,războaie și pandemii serioase și își va revenii și de data asta așa ca nu te speria și nu vinde.

Nu ai cum să ai succes pe bursă când tu menții ceva mai puțin de 1 an, bursa nu funcționează așa. Peter Lynch afirmă că pentru a vedea beneficii, trebuie să de deții ceva pentru cel puțin 4-5 ani, cu cât mai mult cu atât mai bine !

Și totuși oamenii nu o fac, fie din cauza răbdării, teamă sau alte motive .

Nu proceda așa, alegeți o strategie și menține-o pe termen lung pentru randamente bune, nu vinde aiurea.

2. Tranzacționezi activ – O altă metodă foarte simplă de a pierde ușor bani este pentru că faci trading activ, este cea mai mare prostie pe care o poate face un investitor. Nu cred că aș putea să te numesc Investitor, ci mai degrabă speculant.

Vorba lui Warren Buffet – Bursa este locul unde banii se transferă de la cei ce tranzacționează activ la cei ce tranzacționează cu răbdare

Mai bine de 80 % din cei ce tranzacționează activ își pierd banii,e foarte greu ca trader să faci profit. Până și profesioniști nu o pot face constant pe termen lung.

Cu siguranță că îmi vei spune că X a cumparat actiune Y la suma de 100$ și a vândut la 500 $ , da este adevărat dar crezi ca o poate face constant în următorii ani ? sigur nu.

Și ajungem la ultimul motiv:

3. Disciplină – Vei pierde bani dacă nu ai disciplină.

Mulți oameni vor să facă bani foarte rapid,dar bursa nu funcționează așa . Ai nevoie de disciplină și investiții constante: Investești când piață este jos, investesți când piața este sus, investesți mereu disciplinat , constant și cu răbdare. Mereu voi pune accent pe aceste trei lucruri.

Doar așa pe termen lung vei avea randamente bune.

The reality is, it’s time in the marketnot timing the market,”

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *