Despre InteractiveBrokers și cum deschidem cont

Interactive Brokers LLC ( IB ) , este o firmă de brokeraj multinațională americană și operează cea mai mare platformă de tranzacționare din SUA.

Compania are sediul în Greenwich, Connecticut , și are birouri în patru orașe mari iar fondatorul acestui brokeraj este Thomas Peterffy.

Pentru România mi se pare cea mai bună alegere deoarece este un Broker cu un istoric mare, a fost înființat în 1978 și putem avea o încredere maxim să le folosim serviciile, deasemenea ei aplică tratatul de evitare a dublei impuneri dintre US și RO și impozitul pe dividende este de 10 % . IBKR este unul din puținii Brokeri unde îmi pot pune în practică strategia DGI deoarece comisioanele mi se par mici și reținerea pe dividende este de 10%.

Suma minimă pe care o puteți adaugă în contul dvs IBKR este de minim 1$

De asemenea noi suntem deținătorii activelor pe IBKR și nu depindem de intermediari.

Conturile clienților Interactive Brokers LLC din UK și USA sunt protejate de Securities Investor Protection Corporation (“SIPC”) pentru o acoperire maximă a acțiunilor de 500.000 $ și pentru cash 250.000 $

Iar pentru Europa conturile clienților Interactive Brokers Central Europe (“IBCE”)  sunt protejate de Hungarian Investor Protection Fund (“IPF”) și asigură în caz de faliment 100.000 €

IBKR a fost desemnat de revista financiară Barron’s din state find top 1 ce-l mai tare Broker pe 2021

Aveți link-ul aici : click

Un broker de încredere

Când plasați banii la un broker, trebuie să vă asigurați că brokerul dvs. este sigur și poate rezista în momente bune și rele.

Haideți să discutăm și despre comisoane , din păcate pentru Europa este valabil decât IBKR Pro unde sunt câteva comisioane mici, mai este si IBKR Lite unde nu sunt deloc comisioane dar este valabil doar în US.

InteractiveBrokers are un comision de inactivity fee de 10 $, iar pentru tranzacții sunt 2 tipuri Tiered(0.35$) și Fixed(1$) poți alege între cele două, eu am ales tipul de comision Tiered !

Dacă nu facem nici o tranzacție IBKR la final de lună ne va opri 10 $ iar de exemplu , dacă facem 10 tranzacții plătim un comision de 3.5 $ iar diferența de 6.5$ va fi oprită de IBKR la sfârșitul lunii. Dacă facem mai multe tranzacții și comisionul depăsește 10$ , IBKR nu va mai opri nimic la sfârșit de lună .

Trebuie să alimentați contul cu 2000$ cel puțin în primele 3 luni (primele 3 luni este perioada în care nu se percepe Inactivity fee și o să plătiți doar comisioanele la tranzacții) iar dacă nu reusiți sa alimentați în 3 luni contul cu 2000 $ comisionul de Inactivity fee va fi de 20 $/lună.

La suma de 100.000 $ acel comision nu îl veți mai avea iar pentru retrageri avem o retragere gratuită pe lună.

*Dacă aveți 25 de ani sau mai puțin cum este în cazul meu, comisionul de inactivity fee este de 3 $ în loc de 10$, superb nu? Așa că dacă aveți 25 sau mai puțin vă recomand cu mare drag să vă deschideți un cont dacă doriți un Broker ce vă oferă sigurantă maximă banilor voștri .

Contul IBKR îl alimentez cu Revolut , am alimentat și cu Libra Internet Banking dar comisioanele sunt extrem de mari, așă ca într-un articol viitor o să vorbesc și despre cum să alimentăm contul cu Revolut !

Dacă te-ai decis într-un final să îți deschizi cont la IBKR, iată un cum o poți face !

  1. Întram pe https://www.interactivebrokers.eu/ , sau puteți folosi Link-ul meu de referral (opțional) , unde putem câștiga amândoi, Click aici .

În colțul din dreapta sus click pe Open Account > Start Application

2. Ajungem pe pagina unde trebuie să completăm cu adresa de email,nume de utilizator și parola. *Atenție username-ul trebuie sa conțină litere și cifre .

Iar la Marketing Preferences bifați dacă doriți să vă primiți mail-uri în legătură cu anumite oferte,caracteristici sau produse.

3. După ce completați toate datele o să primiți un mail prin care trebuie să confirmați contul.

4. După ce contul a fost confirmat trebuie să alegeți tipul de cont Individual

5. Alegem domiciliul și bifăm căsuța YES , pentru că noi suntem beneficiarii:

6. Completăm datele noastre de contact , exact așa cum sunt în buletin .

7. Completăm data nașterii și starea civila iar la Tax Identification Number trecem CNP-ul nostru.

8. Alte informații ce trebuie completate , prenume+nume ; orasul în care v-ați nascut și numele mamei dinainte de căsătorie !

9. Documentele de indentificare , avem de ales dintre Pașaport și Buletin, eu mi-am facut contul cu buletinul , dacă alegeți buletinul la National Identity Card Number puneți CNP-ul.

10. La Employment este foarte important să bifați acea căsuță NO iar apoi să completați cu numele angajatorului + adresa .

11. Sursa veniturilor – Dacă este doar din salariu selectați doar Income from Employment .

12. Aici selectăm moneda contului , depinde de voi în ce monedă doriți să invesțiți , eu recomand USD. Aveți și posibilitatea de a schimba banii în cont la un curs bun .

13. Intrebari de securitate – în caz că dorim să recuperăm parola o să ne întrebe aceste întrebări .

14. Alte informații, în prima căsuță introduce-ți CNP-ul , iar în a doua pașaportul dacă aveți

15. Tipul contului, din start excludem Margin (niciodată nu investiți cu bani imprumutați) așa că vom alege Cash Account

Trebuie să completați și cele 3 căsuțe legate de venit/net worth , normal trebuie să aveți minim 20k USD Liquid Net Worth ca să vă lase să tranzacționați , în caz ca nu aveți puteți să mințiți nimeni nu o să vă verifice dar o faceți pe riscul vostru.

16. Alegeți obiectivul pe care dorești să îl ai pe acest cont de investiții .

17. Permisiunile de tranzacționare ale contului:

Vă sfătuiesc să stați departe de CFD-uri și alte prostii,rămâneți la Stocks !

18. Employer information bifați No , acolo vă spune dacă detineți 10% dintr-o companie listată la bursă iar la Account Add-ons să nu bifați acea căsuță sper ca nu vrei să îți imprumuți acțiunile altora

Iar puțin mai jos selectezi cum ai auzit de ei

19. Acest pas este unul important este legat de declararea domiciliului fiscal , acel formular W8-BEN.

20. Și ultimul pas este semnătura

Semnăm și apăsăm Continue, de aici în colo nu vă mai pot arăta poze deoarece trebuie sa fac un cont real, după ce apasați pe Continue o să va apară să verificați datele din nou iar apoi contul vostru va fi creat!

O să vă mai apară o fereastră în care trebuie să încărcați:

  • O poză cu buletinul
  • Un selfie cu buletinul în mână
  • Extras de cont bancar

Și mai trebuie să verificați numărul de telefon să adaugați fonduri dacă doriți să vă verifice contul mai repede , normal durază 3-4 zile lucrătoare până o să îl activeze .

Sucess, si spor la investiții !

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *