Despre blog și strategia Dividend Growth Investing!

Salutare,

Haideți să discutăm puțin despre blog după care vom trece mai departe cu strategia mea de investiții adică Dividend Growth Investing !

Bun, am decis să deschid acest blog deoarece vreau să încurajez lumea să își investească banii corect la bursă și să lucreze pentru ei deoarece fiecare cu siguranță dorește să își creeze un venit pasiv și să atingă libertatea financiară.

Țin să preciez că fiecare dintre voi trebuie să își facă propiul research pentru că sunt banii dvs și nu sunt eu responsabil pentru investițiile voastre.

Pe blogul meu o să găsiți o grămada de articole și informații de calitate legate de acțiuni ce oferă dividende și sunt crescute de la an la an,analize despre companii și nu în ultimul rând update-uri legate de portofoliul meu, dupa cum vedeți este public și o să postez lunar pe blog actualizări despre acesta.

Despre Dividend Growth Investing și de ce am ales această strategie!

Această strategie constă în a investii constant și disciplinat în companii cu un business solid ce oferă dividend iar apoi este crescut de la an la an. Iar adevărata putere a acestei strategii stă în reinvestirea dividendelor în alte companii ce oferă dividend.

În graficul de mai jos putem vedea cum dividendele reinvestite și dobanda compusă își face treaba de minune pe termen foarte lung , deoarece investițiile nu se fac pe termen scurt!

În acest mod se creeaza un cashflow pasiv unde banii noștri lucrează pentru noi 24/24 și nu trebuie sa vindem absolut nimic din portofoliul nostru.

Am ales să investesc doar în companii din State deoarece pentru această strategie companiile din state sunt foarte avantajoase , au o educație mult mai înrădăcinată a dividendelor și taxe mici (10%).

Desigur că există și riscuri la această strategie dar sunt mai mici, de aceea incerc sa diversific portofoliul cât mai mult iar în caz că o companie își taie dividendul o voi vinde imediat indiferent daca sunt pe plus sau minus iar banii îi voi reinvestii în altă companie ce oferă dividend!

Nu îmi place deloc să fac trading,nu cred în time market să stai să aștepți nu știu ce moment bun să investesți, nu există un moment potrivit și nu există nici o cale de îmbogățire rapidă, bursa nu este pentru așa ceva!

Am ales această strategie de a investii în companii individuale ce oferă dividend și acesta este crescut de la an la an, deoarece pentru mine se potrivește cel mai bine, nu vreau să marchez profituri ci vreau să generez un cashflow pasiv și să ating libertatea financiară. Asta nu înseamnă ca e ce-a mai bună strategie sau că ți se potrivește și ție , fiecare își investește banii cum vrea și își alege strategia ce-a mai potrivită lui în funcție de obiectivele pe care le are!

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...