Dividend Growth Compounding vs Interest Compounding

Dobânda compusă este este un concept financiar puternic, dar dobânda creșterii dividendelor înmulțește beneficiile creșterii exponențiale. Dobânda compusă apare atunci când dobânda sau dividendele sunt reinvestite în investiția existentă deja.

Creșterea compusă este o creștere geometrică sau exponențială (ex: 1,2,4,8,16,32,64) , în contrast cu creșterea lineară (ex: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10). Chiar dacă rata de creștere poate rămâne aceeași, valoarea dobânzii sau a dividendelor de fiecare dată nu este constantă, dar crește fiecare perioadă de timp succesivă.

Acest lucru face ca timpul să fie cel mai important element pentru a profita de această strategie de consolidare a bogăției.

Dividend Growth Compounding vs Interest Compounding

Iată o ilustrație pentru a compara și a contrasta investiția în investiții cu rată fixă, depozit la termen sau obligațiuni față de investiția într-un stock de creștere a dividendelor sau mai bine spus , un portofoliu cu stock-uri de creștere a dividendelor.

Investitorul A alege să cumpere o invesiție cu o rată fixă care câștigă 4 % și va reinvesti dobânda în fiecare an. Beneficiile dobânzii compuse sunt ilustrate de faptul că valoarea dobânzii în fiecare an devine din ce în ce mai mare, chiar dacă rata dobânzii rămâne stabilă la 4 % .

În 30 de ani, investiția cu rată fixă crește de peste 3 ori mai mare decât investiția inițială. În 50 de ani valoarea crește de peste 7 ori mai mult decât investiția inițială.

Investitorul B alege să investească în stock-uri de creștere a dividendelor și să participe la dobânda compusă prin reinvestirea dividendelor. Presupunem un dividend de 4 % (la fel ca dobânda pentru Investitorul A) cu o creștere modestă anuală de 3 % a dividendului și a prețului acțiunilor.

În 30 de ani, stock-urile de creștere a dividendelor cresc de peste 7 1/2 mai mult decât investiția inițială. În 50 de ani, portofoliul crește de peste 30 de ori mai mult decât investiția inițială.

Aceasta este un exemplu conservator, imaginați-vă dacă investitorul B ar reuși să cumpere în mod constant stock-uri cu o creștere mai mare de 3 % .

Pentru a vedea poza în format mai mare: click aici

Investitorul A are avantajul creșterii exponențiale a dobânzii, dar Investitorul B are câteva avantaje suplimentare care înmulțesc beneficiile combinării exponențiale a creșterii.

La reinvestirea dividenelor se cumpără mai multe acțiuni ale unui activ apreciat. Pe măsură ce Investitorul B adaugă mai multe acțiuni, dividendele sale pe acțiuni devin din ce în ce mai mari datorită acțiunilor suplimentare, dar și pentru că beneficiază de creșterea dividendelor pe acțiune.

Investiția în Dividend Growth este practicată mai mult în afară, în România sunt puțini care aplică această strategie deoarece nu mulți înteleg puterea reinvestirii dividendelor și a dobânzii compuse și lipsește foarte mult disciplina și răbdarea.

Dividend Growth Compounding și Interest Compounding funcționează cu orice sumă investită și poate fi multiplicată de mai multe ori prin contribuții anuale sau regulate la un portofoliu.

Începutul investiților cât mai devreme posibil sporește în mare masură avantajele dobânzii compuse. Întârzierea investițiilor chiar și pentru perioade scurte de timp , scade din rentabilitătiile investițiilor .

Investirea in Dividend Growth combină beneficiile dobânzii compuse al dividendelor prin creșterea dividendelor pe acțiune și creșterea valorii acțiunii în sine.

Principala cheie este de a profita de puterea creșterii exponențiale prin reinvestirea dividendelor în creștere pe perioade lungi de timp.

Dividend Growth Compounding și Interest Compounding fiecare oferă beneficiile creșterii exponențiale. O comparație a celor două oferă o ilustrare a randamentelor extraordinare care pot fi furnizare prin Dividend Growth Compounding.

Dividend Growth Investing , strategia pe care o am și eu în practică poate furniza venituri în creștere și poate crea averi extraordinare pentru investitorul obișnuit !

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *