Dividend Growth Investing – 6 avantaje importante

Ce este investiția în dividende ?

Investiția în dividende este procesul de creare a unui portofoliu diversificat de acțiuni cu un business solid ce au capacitatea de a-și plăti dividendul pentru perioade foarte lungi.

Dividendele sunt un indicator important al valorii unui stock. O companie care este capabilă să-și mărească în mod constant dividendul înseamnă că și-au crescut constant și câștigurile. Creșterea dividendelor ajută la indentificarea companiilor bine gestionate care au încredere în veniturile lor viitoare.

Companiile care își cresc dividendul an de an sunt de obicei cele mai bune companii (dar nu neapărat cele mai bune acțiuni). De aceea vă oferim o listă cu cele mai bune companii ce oferă dividende click aici , această listă va fi actualizată periodic.

Companiile cu modele de afaceri stabile,bilanțuri de calitate,flux-uri de numerar în creștere și evaluări rezonabile sunt cei mai buni candidați pentru portofolii de investiții în Dividende .

Vă prezint 6 avantaje importante pentru investiția în Dividende

1. Ești plătit ca să aștepți

Dividendele permite unui investitor “să fie plătit ca să aștepte”. Din punct de vedere istoric dividendele au furnizat 43% din rentabilitatea totală S&P500. Dividendele oferă o rentabilitate continuă în așteptarea aprecierii capitalului.

2. Creezi un flux de venituri constant fără a fi nevoit să vinzi acțiuni din portofoliu

Dividendele oferă un flux regulat de venituri.Majoritatea acțiunilor plătesc trimestrial,dar un portofoliu bine construit de acțiuni ce plătesc dividend poate oferi un flux de venituri lunar consistent. Asigurați-vă că achiziționați companii cu un business solid ce oferă dividende și acestea sunt crescute an de an.

3. Profitați de corecții și bear market

Investitorii sunt sucifienți de pricepuți pentru a reinvestii dividendele în timpul unei corecții sau când suntem într-o perioadă de bear market pentru a cumpăra mai multe acțiuni ce oferă dividende atunci când prețurile sunt mici. Mai târziu, când prețurile se recuperează randamentul este defapt îmbunătățit de scăderea temporară a prețurilor. Reinvestirea dividendelor și acumularea mai multor acțiuni pe parcursul unei corecții sau bear market stimulează în mare măsură creșterea dividendelor și a rentabilitătilor pe termen lung.

4. Puterea dobânzii compuse pe termen foarte lung

Adevărata putere a investițiilor în dividende stă în reinvestirea acestora în alte companii ce oferă dividende.În acest mod se creează un cashflow pasiv unde banii lucrează 24/24 pentru noi.

5. Acoperirea inflației

Marele dezavantaj al investițiilor cu venit fix este că fluxul de venituri nu crește. Chiar și o rată a inflației de 3% va distruge 50% din puterea de cumpărare în doar 24 de ani. Stock-urile de dividende oferă posibilitatea de a primi venituri care măresc și mențin puterea de cumpărare și a venitului dvs.

6. Conservarea capitalului

Companiile care plătesc dividende de calitate sunt mai mature și mai stabile decât o companie medie. Aceste acțiuni se mențin de obicei mai bine pe piețele în cădere decât acțiunile mai speculative. Acest lucru este valabil mai ales atunci când se folosește o abordare valorică cu marjă de siguranță la selectarea stock-urilor.

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *