International Business Machines (IBM) Stock Dividend Analysis

International Business Machines (IBM) Dividend

International Business Machines (IBM) a plătit încontinu dividende din 1913 iar acestea au fost crescute timp de 26 de ani consecutivi;calificând compania drept Dividend Aristocrat și Dividend Champion.

Current Dividend Annualized: $6.56 

International Business Machines (IBM) Intrinsic Value – Margin of Safety Analysis            

(updated June 2021)

Normalized Diluted Earnings Per Share (TTM): $5.88
Cash Flow From Operations (CFO) Per Share (TTM): $20.75
Free Cash Flow Per Share (TTM): $17.28

Estimated Intrinsic Value: $155

Buy Price Based on Required Margin of Safety =  $129
(Required Margin of Safety Based On Risk Stability Grade:
A = 10%, B = 20%, C = 30%, D = 40%, F = 50%)

[Risk / Stability] – Grad de risc / stabilitate : B

A. Gradul A indică faptul că este o companie cu un bilanț (balance sheet) puternic, o calitate a veniturilor ridicată și un mediu de afaceri pozitiv. Aceste stock-uri necesită cea mai mică marjă de siguranță .

B. Gradul B indică o companie cu un bilanț (balance sheet) bun, o bună calitate a câștigului si un mediu de afaceri stabil. Marja de siguranță necesară ar trebui să fie mai mare decât stock-urile cu un grad A, dar mai mică decât stock-ul mediu.

C. Gradul C indică o companie cu un bilanț suficient, cel puțin o calitate a veniturilor medie și un mediu de afaceri rezonabil stabil. Marja de siguranță necesară este mai mare decât stock-urile A & B, dar mai mică decât stock-urile D & F.

D. Gradul D indică o companie în stare bună, dar are probleme care i-ar putea afecta stabilitatea și riscurile pe termen lung. Stock-urile cotate D ar trebui să necesite o marjă mare de siguranță atunci când sunt achiziționate.

F. Gradul F indică o companie cu probleme semnificative care îi afectează în prezent stabilitatea și riscurile pe termen lung. Solicitați o marjă de siguranță extrem de mare pentru acțiunile cu rating F atunci când sunt cumpărate.

[Dividend Safety]Gradul de siguranță a dividendelor: C

A. Gradul A indică o probalitate extrem de scăzută de reducere a dividendelor. Această evaluare este rezervată companiilor cu bilanțuri puternice și / sau antecedente excelente de dividende.

B. Gradul B indică o probabilitate foarte mică pentru o reducere a dividendului.

C. Gradul C indică o probabilitate redusă de reducere a dividendelor și / sau un risc mediu de siguranță.

D. Gradul D indică existența unor probleme care ar trebui luate în considerare cu privire la plățile viitoare de dividende.

F. Gradul F indică riscuri grave pentru siguranța dividendelor. Investitorii ar trebui să completeze due diligence-ul complet înainte de a investi.

[Earnings Quality Grade] – Gradul de calitate a veniturilor: B

A. Gradul A indică faptul că , calitatea veniturilor este ridicată sau mult peste medie.

B. Gradul B indică faptul că, calitatea veniturilor este bună și / sau peste medie.

C. Gradul C indică faptul că, calitatea veniturilor este acceptabilă sau medie.

D. Gradul D indică faptul că, calitatea veniturilor este slaba și necesită o due diligence atentă.

F. Gradul F indică faptul că, calitatea veniturilor este slaba sau mult sub medie și necesită o serioasă completare a due diligence

Raport venituri: 31.3.2021

Despre companie:

Sector: Technology
Industry: Information Technology Services

International Business Machines Corp pare să facă parte din fiecare aspect al nevoilor IT ale unei întreprinderi. Compania vinde în principal servicii de infrastructură (37% din venituri), software (29% din venituri), servicii IT (23% din venituri) și hardware (8% din venituri).

IBM operează în 175 de țări și are aproximativ 350.000 de angajați. Compania are o listă robustă de 80.000 de parteneri de afaceri pentru a deservi 5.200 de clienți – care include 95% din totalul Fortune 500.

În timp ce IBM este o companie B2B, impactul exterior al IBM este substanțial. De exemplu, IBM gestionează 90% din toate tranzacțiile cu cardul de credit la nivel global și este responsabil pentru 50% din toate conexiunile wireless din lume.

Avantaje

O parte din succesul celor de la IBM sunt relațiile sale lungi și de succes cu clienții și veniturile care sunt recurente. Acest lucru oferă companiei posibilitatea de a trece o bază mai mare de clienți de la vechile companii cu marjă inferioară la noi marje mai mari,produse și servicii cu creștere mai mare.

Compania a reușit să își folosească fluxul de numerar pentru a investii puternic în viitor (cercetare, dezvoltare și achiziții), precum și pentru a cumpăra înapoi sume semnificative din propiul său stock.

Dezavantaje

Vechea afacere cu mainframe IBM se află într-un declin pe termen lung. În ultimii 10 ani, creșterea veniturilor companiei este negativă, fluxul de numerar din operațiuni (CFO) este abia pozitiv, iar câștigurile pe acțiune (EPS) sunt pozitive doar pentru că au cumpărat atât de multe acțiuni.

Oportunități

Inovația și produsele noi sunt o tradiție la IBM. Compania ocupă în mod constant lista anuală a beneficiarilor de brevete americane. Relațiile cu clienții pe termen lung ale IBM, reputația stelară pentru produse și servicii și capacitatea de a gestiona sisteme complexe permit companiei să graviteze către relații de marjă și valoare mai mare.

Achiziția Red Hat transformă compania către o nouă tehnologie Cloud.

Amenințări

Companiile de date și analize se confruntă cu o concurență acerbă din partea întreprinderilor mici și a companiilor mari precum Amazon, Oracle, Cisco, Microsoft și Intel.

This analysis is an original of DividendValueBuilder, and is authorized to be posted here.

Avertisment*

Acest site prezintă exclusiv o părere personală despre investiții. Nu cumpărați acțiuni bazându-vă pe ce citiți aici! Asigurați-vă că înțelegeți foarte clar riscurile implicate și vă faceți singuri temele!

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *