Marja de siguranță

Benjamin Graham a numit marja de siguranță “secretul investițiilor solide” și “conceptul central al investiției”

Returnări exponențiale mai mari

Marja de siguranță dintr-o investiție este valoarea reală sau fundamentală și prețul pe care îl plătiți. Scopul investitorului este să plătească mai puțin (sper,mult mai puțin) decât valoarea reală.

Cu cât este mai mare marja, cu atât aveți mai multă libertate pentru condiții negative înainte de a pierde bani. Pe de altă parte, dacă condițiile sunt așa cum vă așteptați sau mai bune, profiturile sunt exponențial mai mari cu cât este mai mare marja inițială.

Iată un exemplu de randament exponențial mai mare:

Ai estimat că valoarea fundamentală a unui stock este de 50 $ și o achiziționezi cu o marja de siguranță de 20 % (40 $). Dacă stock-ul atinge valorea ta fundamentală,ai o rentabilitate de 25% (50 $ / 40 $). Cu toate acestea dacă ai achiziționat cu o marjă de siguranță de 50 % (25 $), ai un profit de 100% (50 $ / 25) .

Funcția marjei de siguranță

Aproape oricine poate cu puține cunoștințe și muncă grea să analizeze trecutul. Cu toate acestea și cei mai buni analisti nu sunt în măsură să prezică în mod constant viitorul.

Funcția de a avea o marjă de siguranță este de a face inutile previziunile exacte ale viitorului.

Prețul plătit

Suma de siguranță este complet condiționată de prețul plătit. Fiecare investiție (cu puține excepții) are un preț în care marja de siguranță ar fi suficientă pentru cumpărare.

Determină care este prețul tău de cumpărare și disciplina de a cumpăra numai la prețul respectiv sau mai mic.

Există riscul plății unui preț prea mare pentru o investiție de bună calitate. Cu toate acestea investitorii suferă mai des din cumpărarea investițiilor de calitate scăzută din perioadele de stabilitate economică și creștere.

Investitorii trag concluzii incorecte despre câstigurile și viabilitatea unei companii din cauza câtorva ani buni. O adevărată marjă de siguranță necesită acordarea unor alocări suficiente pentru ciclurile economice și posibilitatea ca societatea să nu fie în continuă creștere.

În plus, Graham a recunoscut o prostie similară cu achiziționarea de acțiuni în creștere. Investitorii par să proiecteze câștigurile viitoare ale companiilor în creștere la rate mult peste medie și plasează un multiplu ridicat (preț premium) acestor acțiuni.Acest lucru lasă puțin loc pentru erori sau schimbări de condiții. Stock-urile de creștere ar trebui cumpărate numai atunci când prețul oferă o marjă de siguranță bazată pe proiecții conservatoare.

Aproape orice investiție are un punct de preț la care marja de siguranță este suficientă pentru cumpărare. Cu toate acestea, aceste investiții sunt de obicei nepopulare și în lipsa favorizării pieței. Cheia este să aveți nevoie de o marjă de siguranță suficient de mare pentru a prevala împotriva condițiilor nefavorabile.

Diversificare

Diversificarea este un partener cheie al siguranței. Diversificarea este marja de siguranță pentru portofoliul tău în ansamblu.

În primul rând, am pus cotele în favoarea ta, solicitând o marjă de siguranță pentru fiecare investiție individuală. Cu toate acestea, indiferent de cât de bine m-am descurcat, unii nu vor reuși să se ridice la înălțimea așteptărilor mele. A avea o marjă de siguranță ne îmbunătățește probabilitatea, dar unele investiții vor fi în continuare pierderi.

Ideea diversificării este că, câștigurile combinate vor fi mult mai mari decât pierderile. Cu cât găsim mai multe oportunități care îndeplinesc cerințele noastre de siguranță, cu atât este mai mare probabilitatea ca portofoliul să aibă câștiguri peste medie. Prin urmare, diversificarea este o parte importantă a investițiilor inteligente.

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *