Net Cash Flow și Cash Flow Earnings

Net Cash Flow reprezintă profiturile afacerii plus cheltuielile fără numerar. Net Cash Flow , denumit și Cash Flow Earnings sau Net Income Plus Depreciation (NIPD), nu este același cu Profitul Net. Cheltuielile fără numerar scad valoarea profitului net dar nu reduc fluxul de numerar.

  • Net Cash Flow = Fluxul de numerar net
  • Cash Flow Earnings = Câștigurile fluxului de numerar
  • Net Income Plus Depreciation (NIPD) = venitul net plus deprecierea
  • Operating Cash Flow = Fluxul de numerar operațional
  • Non-Cash Expenses = Cheltuieli fără numerar
  • Net Income = venit net

Cum calculăm Net Cash Flow ?

Net income + Non-Cash Expenses = Net Cash Flow sau Cash Flow Earnings

Elementele precum deprecierea,epuizarea și amortizarea reduc profitul net dar sunt doar înregistrări contabile. Aceastea sunt elemente non-numerar care reduc fluxul de numerar. Prin urmare aceste elemente sunt adaugate înapoi la profitul net pentru a obține câștigurile fluxului de numerar. Notă: Operating Cash Flow ar lua în considerare, de asemenea, modificările pe termen scurt ale activelor circulante și ale pasivelor curente. Net Cash Flow nu.

De ce este Net Cash Flow important ?

Net Cash Flow este important, deoarece îi spune unui investitor cât de mulți bani generează o companie. După ce o companie creează un produs sau un serviciu și își plătește toate facturile, câștigurile din Net Cash Flow sunt numerarul pe care afacerea îl are pentru a câștiga bani pentru acționari.

Managementul are trei opțiuni pentru Cash Flow Earnings (Net Cash Flow);investește pentru creșteri de viitor(clădiri, echipamente, inventar etc.), achită datorii (reduce cheltuielile cu dobânzile viitoare și își îmbunătățește bilanțul) sau returnează banii acționarilor (dividende și răscumpărări de acțiuni) .

Prioritățile acestor alegeri ale companiei se vor schimba în timp,însă câștigurile din Net Cash Flow oferă unui analist un indicator important: cantitatea de numerar generată. Următorul pas este de a evalua eficacitatea deciziilor de conducere. Au fost reinvestite fluxurile de numerar din trecut, astfel încât câștigurile în numerar să crească? Datoria este redusă sau gestionată eficient? Se returnează câștigurile acționarilor ?

Net Cash Flow este o metodă bună pentru a compara diferite companii. Este unul din preferatele mele , deoarece este simplu și eficient. Cea mai bună utilizare a acesteia poate fi utilizarea în rapoarte cu alte valori.

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *