Reinvestirea Dividendelor: Beneficii

Reinvestirea dividendelor oferă beneficii care nu ar trebuii ignorate.

Într-adevăr, voi merge atât de departe încât să spun că toată lumea ar trebuii să își reinvestească dividendele indiferent de vârstă sau situația personală.

Cu toții iubim dividendele, ce-l mai mișto sentiment este acela când vezi că ți-au intrat în cont fără să ridici un deget. Dividendele asigură venituri și beneficiază de un tratament fiscal favorabil. Pe măsură ce companiile cresc veniturile își măresc dividendul dar și prețul acțiunii (de obicei pe termen lung) .

Dividendele sunt de asemenea un indicator important al valorii unei acțiuni. O companie care este capabilă să își crească în mod constant dividendul înseamnă probabil că și-au crescut constant și câstigurile. Creșterea dividendelor ajută la indentificarea companiilor bine gestionate care au încredere în veniturile lor viitoare.

Companiile care își cresc dividendul an de an sunt de obicei cele mai bune companii.

Dacă urmărești o strategie precum Dividend Growth Investing sau Value Investing în care menții un portofoliu de acțiuni care oferă o marjă de siguranță, nu există niciodată un moment în care nu dorești să nu cumperi mai multe acțiuni la compania pe care o deții. Asta face ca reinvestirea dividendelor să fie o nebunie.

Avantajele reinvestirii dividendelor

În loc să retragi dividendele ca numerar, un investitor poate să aleagă să reinvestească dividendele și să primească acțiuni suplimentare.

Iată 5 avantaje ale reinvestirii dividendelor.

Dollar Cost Averaging

Prin reinvestirea dividendelor regulat poți scade prețul mediul pe acțiune. Când prețurile sunt jos cumpără mai multe acțiuni iar când sunt ridicate mai puține .

Compound Growth

Dividendele tale vor continua să crească deoarece după fiecare plată a dividendului ai mai multe acțiuni. Beneficiile creșterii exponențiale sunt multiplicate prin creșterea dividendelor. Acest lucru se datorează faptului că atât numărul de acțiuni (din reinvestire), cât și dividendele per acțiune vor crește.

Double Compound Growth

Dacă deții o acțiune care își mărește în mod constant dividendul, dividendele per acțiune vor crește pe lâgă numărul de acțiuni care sunt și ele în creștere.

Puterea exponențială a Dividend Growth Compunding poate furniza randamente competitive indiferent dacă prețul acțiunii scade sau nu în valoare.

No Commissions

Reinvestirea dividendelor este o modalitate eficientă de a adăuga sume mici la poziția ta. Chiar și comisioanele mici sunt costisitoare atunci când se efectuează achiziții mici.

Dividend Reinvesting Is Easy and Automatic

Poți seta ca broker-ul tău să îți reinvestească automat dividendele la fiecare acțiune. De exemplu eu aleg să le reinvestesc manual în alte companii deoarece mă zgârie pe creier când văd acțiuni fracționate.

Avertisment*

Acest site prezintă exclusiv o părere personală despre investiții. Nu cumpărați acțiuni bazându-vă pe ce citiți aici! Asigurați-vă că înțelegeți foarte clar riscurile implicate și vă faceți singuri temele!

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *