Strategii de investiții

Ce sunt strategiile de investiții?

Strategiile de investiții sunt strategii care ajută investitorii să aleagă unde și cum să investească în funcție de rentabilitatea așteptată,apetitul la risc,deținerile pe termen lung sau scurt,pensionare, etc. Investitorii își pot alege strategia și planul care li se potrivesc conform obiectivelor pe care doresc să le atingă.

Top 7 tipuri strategii de investiții

#1 Passive & Active Strategies

Strategia pasivă implică cumpărarea și deținerea de acțiuni și nu tranzacționarea frecventă a acestora pentru a evita costuri mai mari de tranzacționare.Ei cred că nu pot depăsi performanța pieței datorită volatilității sale. Prin urmare, strategiile pasive tind să fie mai puțin riscante. Pe de altă parte, strategiile active implică cumpărarea și vânzarea frecventă. Ei cred că pot depăsii performanță pieței și pot obține mai multe randamente decât ar obține un investitor mediu.

#2 Growth Investing (Long-termn & Short-termn)

Investitorii aleg perioada de deținere pe baza valorii pe care doresc să o creeze în portofoliu. Dacă investitorii cred că o companie va crește în următorii ani și valoarea intrisecă a unei acțiuni crește,vor investi în astfel de companii pentru a-și construi câștiguri de capital mai mari. Acest lucru este cunoscut de asemenea Growth Investing. Pe de altă parte,dacă investitorii consideră că o companie va oferi o valoare bună într-un an sau doi,vor alege să dețină compania pe termen scurt . Perioada de deținere depinde și de preferința fiecărui investitor. Sau de exemplu dețin acțiunile până la momentul în care ajung la suma dorită și se hotărăsc să cumpere ceva anume precum o casă,mașina etc.

#3 Value investing

Strategia value investing implică investiția în companii analizând valoarea intrisecă a acesteia,deoarece aceste companii sunt subevaluate de piață . Ideea în spatele investițiilor în astfel de companii este că atunci când piață are perioade de corecție,va corecta valoarea pentru astfel de companii subevaluate,iar prețul va crește apoi lăsând investitorii cu randamente mari atunci când vând. Această strategie este folosită de faimosul Warren Buffet.

#4 Income Investing

Acest tip de strategie se concentrează pe generarea de venituri în numerar din acțiuni,mai degrabă decât pe investițiile în acțiuni care cresc doar valoarea portofoliului. Există două tipuri de venituri în numerar pe care le poate câștiga un investitor;(Dividende sau Venituri din dobânzi fixe din obligațiuni). Investitorii care caută venituri constante din investiții optează pentru o astfel de strategie.

#5 Dividend Growth Investing

Și am ajuns și la strategia mea preferată pe care o am în practică. În acest tip de strategie de investiții,investitorul are grijă de companiile care au plătit în mod constant un dividend (cel mai frecvent trimestrial), iar acesta a fost crescut an de an. Companiile care au un istoric mare de plată a dividendelor în mod constant sunt stabile și mai puțin volatile.Investitorii reinvestesc dividendele și beneficiază pe termen lung de dobânda compusă. Această strategie este destinată celor ce vor să creeze un cash flow pasiv lunar fără a fi nevoit să vândă acțiuni din portofoliu.

#6 Contrarian investing

Acest tip de strategie permit investitorilor să cumpere acțiuni în momentul în care piața este la pământ. Strategia se concentrează pe cumpărarea acțiunii la un preț mic și vânzarea acesteia la un preț mai mare. Perioada în care piață este jos este de obicei în momentul recesiunii,războiului,pandemiei etc. Cu toate acestea,investitorii nu ar trebuii să cumpere acțiuni doar în perioadele în care piață este jos. Ar trebuii să aibă grijă de companiile care au capacitatea de a construi valoare și de a avea un brand care împiedică accesul la concurența lor.

#7 Indexing

Acest tip de strategie de investiții permite investitorilor să investească o mică parte din acțiuni într-un indice de piață. Acestea pot fi S&P500,fonduri mutuale,ETF-uri.

Sfaturi de investiții

Iată câteva sfaturi de investiții pentru începători care trebuie reținute înainte de a investii.

Alege o strategie și stabilește-ți un obiectiv: Fără o strategie și un obiectiv anume o să investesți haotic. Alege o strategie care ți se potrivește și un obiectiv. Investește pe termen lung constant,disciplinat și cu răbdare ca să îți atingi obiectivul.

Cercetare și analiză: Fă-ți singur temele înainte de a investii, nu fi influențat de alte persoane pentru a investii. În cele mai multe cazuri vei fi dezamagit deoarece fiecare are strategia sa și scopuri proprii care nu se potrivește pentru toată lumea.

Firma de brokeraj: Înainte de a investii alege un Broker în care poți avea încredere și este înregistrat în țări cu puternic istoric capitalist precum;Statele Unite, Canada, Germania, Japonia, Marea Britanie etc.

Toleranță la risc: Sper că ști cât de mult risc ești dispus să tolerezi pentru a obține randamentul dorit. Acest lucru depinde și de obiectivele pe termen scurt și lung. Dacă cauți o rentabilitate mai mare într-o perioadă mai scurtă de timp, riscul ar fi imens și invers. Eu recomand să investești pe termen lung în companii solide,fără să te supui la riscuri inutile .

Diversificarea: Diversificarea este foarte importantă,dacă vrei să îți creezi un portofoliul diversificat cu acțiuni individuale pe termen lung îți recomand minim 25-30 acțiuni cu o investiție de 5 % per stock.

Avantajele strategiilor de investiții

Unele din avantajele strategiilor de investitii sunt următoarele:

  • Strategiile de investiții permit diversificarea riscului în portofoliu prin investiții în diferite tipuri de investiții și industrie pe baza timing-ului și a rentabilităților așteptate.
  • Un portofoliu poate fi format dintr-o singură strategie sau o combinație de strategii pentru a se potrivi preferințelor și nevoilor investitorilor.
  • Investițiile strategie permit investitorilor să câstige maxim din investițiile lor.
  • Strategiile de investiții contribuie la reducerea costurilor de tranzacții și la plata mai mică a impozitelor.

Limitări ale strategiilor de investiții

  • Investitorilor medii le este greu să depășească performanța pieței. Pentru a obține un randament mediu din investiții, poate dura ani, în timp ce investitorii profesioniști ar câștiga același randament în săptămâni sau luni.
  • Chiar dacă o mulțime de cercetări, analize și date istorice sunt luate în considerare înainte de a investi, majoritatea deciziilor sunt luate pe o bază predictivă. Uneori, rezultatele și randamentele pot să nu fie așa cum se anticipase și poate întârzia investitorii să își atingă obiectivele.

Concluzii

Este foarte important să aveți o strategie de investiții. Vă va ajuta să excludeți portofolii slabe și va crește șansele de succes. Pune-ți câteva întrebări de bază cum ar fi, cât de mult vreau să investesc? De câtă rentabilitate am nevoie? Cât este toleranța mea la risc ? Care va fi orizontul meu de investiții? De ce a trebuit să investesc? Etc. Cu cât ești mai clar cu obiectivele tale, cu atât vei lua o decizie mai bună cu privire la investiția ta. Căutați întotdeauna oportunități bune și nu investiți niciodată dintr-o dată. Construirea unui portofoliu este ca construirea unei case cărămidă cu cărămidă, bani cu bani.

Dacă îmi apreciezi blog-ul și munca depusă, mă poți susține pe Patreon!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *